Det fortællende portræt

,

Hvori ligger passionen?

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg altid har været en smule melankolsk, følelsesladet og, om man vil, romantisk anlagt, og min forkærlighed for poesi, litteratur, kunst, jazz og fotografi ender da også altid med at være udgangspunktet for mine mange underlige indfald. Indtil nu er der ikke kommet meget ud af den dur her på bloggen, og jeg er egentligt lidt ked af at det går hen og bliver kommercielt, når det jeg i virkeligheden helst vil er, at udtrykke mig kreativt. Måske fordi man midt i stressen af en relativt nyopstartet virksomhed hvor alting skal klares med 2 hænder på halv tid, glemmer hvad der er vigtigt og hvad der holder iværksætterånden i live. Men det er vigtigt at man holder fokus på de små, vigtige ting som gør at ens arbejde er værd at samle på.

For mig har min passion længe ligget indenfor fotografiet, faktisk siden jeg som meget ung begyndte at stille mine tøjdyr op til gruppefoto, og henover min vilde ungdom hvor jeg ikke tog ud og rejse uden min. 3 engangskameraer. Senere hen er det blevet til mange forskellige apperater, men følelsen af at skabe noget, med andre i centrum har altid været det bærende element. Idag, ca. 20 kilo papir-billeder tungere, er min kvalitetssans blevet en del mere kritisk, og jeg kan mærke at jeg brænder mere og mere for den gode historie i et billede. Et citat fra det link jeg vil præsentere jer for om lidt, lyder noget i retningen af: “Fotografi er som poesi. Hvor en roman fortæller en historie på mange sider, fortæller et digt det samme på få linjer.” Det er samme følelse jeg leder efter i mine billeder. Og siden jeg så denne video, for begyndere godt nok, den anden dag, har min flamme været tændt på højeste blus. Så meget at jeg tog billeder i regnvejr igår! Det sker ikke tit skal måske lige tilføjes, for jeg er et dovent, kuldskært vanedyr!

Udover at jeg arbejder som fotograf, har nogen af jer måske set at jeg underviser i fotografi og redigering. Jeg elsker simpelthen at kunne dele ud af mine erfaringer, og underlige påfund, jeg har bare så forfærdeligt lidt tid til at nå at blogge om det. Men nu har jeg omlagt mine prioriteringer, og vil som noget af det første gerne dele en video med jer, som websiden Lynda.com har frigivet gratis indtil den 28. september. Det er simpelthen en fantastisk “begynder-guide” i hvordan man kommer igang med et personligt og fortællende portræt. Hvilket udstyr der er rart at have, men især også hvordan man får det kunstneriske udtryk frem. >I finder filmen her!<

Christian-5

Et personligt twist

Jeg hev min kære bror og hans trætte legeme en tur med på stranden igår, og i virkeligheden er portrættet et udemærket billede af hvordan jeg ser ham, og det fortæller en meget personlig historie om hvordan vi sammen er vokset op, og kender hinanden bedre en nok nogen andre. Derfor er dette billede blevet utroligt specielt for mig (Jeg er også svært begejstret for regn og strand, så det hjælper også).

Eksemplet er muligvis ikke det mest inspirerende for andre der ikke kender ham, men jeg vil forfærdeligt gerne høre hvad I andre synes? Smid mig en kommentar nedenfor. Mit mål er i løbet af efteråret at skyde en masse af mine nærmeste, som jeg ser dem. 🙂

På hjerteligt genhør.

Christine

Færdigheder

Indsendt den

25. september 2012